Tatlisun markkinat
- Jouni
- 2.4.2024
- 1 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 23.3.
Viikonloppuna kävimme yhdessä ystävien ja kollegojen kanssa Tatlisun markkinoilla, jota ehkä suomalaisittain hieman hassusti kutsutaan festivaaliksi. Sää oli lopulta todella hieno, mutta koska aamupäivästä oli sadellut, jäi kävijöiden määrä odotetusta. Ehkä taivas näytti niin uhkaavalta, että kauempaa ei uskallettu lähteä matkaan.
Yhtä kaikki, monenlaista mukavaa oli tarjolla. Oli myös kiva huomata kuinka myös eteläisen Kyproksen puolelta oli tullut ihmisiä mukaan markkinoiden viettoon.
Näissä markkinoissa on se upea juttu, että myynnissä on paikallisia pientilallisten tuotteita, kuten hunajaa, oliiviöljyä, kasviksia sekä hedelmiä tai käsitöitä sekä muita pieniä myyntikojuja, joista saa vaikka nälän sammuttamiseksi grillattuja maisseja ja adana-kebabia. Ja hinnat ovat edullisemmat kuin marketeissa tai hedelmätoreilla, ja samalla saa tukea pienviljelijöitä ja yrittäjiä.

Itselleni jäikin parhaiten mieleen, yllätys yllätys, aivan huikean hyvän makuinen adana-kebab, joka tarjoiltiin leivässä kasvisten kanssa. Edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen Kyproslainen ruoka hämmästyttää aika-ajoin, vaikka voisi kuvitella, että lähes kaiken on täällä jo maistellutkin.
Markkinoilla oli oikein mukava tunnelma, ja päivä oli taas kerraan osoitus siitä, miten lopulta aika pienetkin asiat tuovat iloa ja ova merkittäviä. Mukaan lähti luomuhunajaa ja paljon hyvää mieltä. Markkinoilla nähdään taas, varmuudella!
Jouni
Comments